Trots op Kernenergie

Stand-Up-For-Nuclear in Deventer en Nijmegen

Met uitzicht op Deventer en zijn Lebuïnuskerk rollen een aantal leden van de Nuclear Pride beweging op zondagochtend hun spandoek uit. Zij doen mee aan de wereldwijde actie “Stand Up For Nuclear” waarbij in veel grote steden van Sydney tot Seoul de aandacht wordt gevestigd op kernenergie. Ook in Nederland wordt in verschillende steden in Nederland meegedaan. Vanwege corona moeten de aantallen mensen die meedoen beperkt blijven zodat de 1,5 meter regel uitvoerbaar blijft. Daarom is gekozen voor “fotomomenten”, kleine, korte acties waarbij met spandoeken, vlaggen, bedrukte hemden en mondkapjes de voorkeur voor kernenergie wordt uitgedragen.

 

Later in de middag was er een vergelijkbare actie in Nijmegen op het Veur-Lent eiland in de Waal met als achtergrond het “Gezicht van Nijmegen”, de uitvergrote replica van het masker van een romeinse soldaat dat 100 jaar geleden werd opgebaggerd uit het water. Er was een tiental omstanders die foto’s maakten en enkelen gingen ook het gesprek aan. De sfeer was gemoedelijk en vrolijk, mede geholpen door het prachtige weer.

 

De volgende actie vindt plaats op dinsdag 22 september in Eindhoven.

——–

Stand Up for Nuclear staat los van politieke en commerciële belangen.  In Nederland wordt Stand Up for Nuclear gesteund door Stichting Ecomodernisme, Stichting Thorium MSR en NuclearPride.nl. Deze maken onderdeel uit van de Nuclear Pride Coalition, een internationaal verband van pro-nucleaire NGO’s zoals Environmental Progress, Saving Our Planet en Mothers for Nuclear
Thema's

Veiligheid