Trots op Kernenergie

Bezoek aan URENCO

Datum: vrijdag 10 juni

Leden van de Nuclear Pride groep (en enkele genodigden) zijn van plan op 10 juni de Urenco verrijkingsfabriek in Almelo te bezoeken. Het idee is voorafgaande aan het bezoek te verzamelen tussen 13:00 – 14:30 bij Hotel van der Valk in Hengelo met de mogelijkheid voor een kop koffie of een simpele lunch. Het hotel gunstig gelegen direct bij de afslag Hengelo van de A1 en met een ruime parkeerplaats. Vanaf daar is het 10 minuten tot Urenco. Je kunt natuurlijk ook direct naar Urenco gaan en de koffie/lunch overslaan. We dienen 10 minuten voor aanvang van het bezoek bij de ingang van Urenco te staan.

Start van het bezoek bij Urenco: 15:00 uur

Het Programma

Informatiefolder over Rondleidingen

Website Urenco Nederland

Virtuele tour bij Urenco

Deelnemers:

 1. Sylvia Barlag
 2. Kors Bos
 3. Matthijs Beckers
 4. Frederik Serné
 5. Gijs Zwartsenberg
 6. Lars Roobol
 7. Wilko Pels
 8. Martin Evers
 9. Michiel Hoogmoed
 10. Yonis Le Grand
 11. Florijn de Graaf
 12. Wouter de Graaf
 13. Olguita Oudendijk
 14. Remy Diephuis
 15. Andre Bijkerk
 16. Armanda Govers
 17. Joris van Dorp
 18. Rick Smit
 19. Bart Peters
 20. Michael Timmermans
 21. Thorben Besseling
 22. Jan Rhebergen
 23. Reinald Rhebergen
 24. ..
 

Deze deelnemerslijst is inmiddels naar Urenco gestuurd. Zij herinneren ons er nogmaals aan vooral het document bij je te hebben bij de poort van het terrein voor identificatie.

Laatste bericht van URENCO (10 mei jl):

Dat is prima dan gaan we die datum voor u vastleggen. Ik heb me alleen vergist in de aanvangstijd, die moet 15.00u zijn. Dat heeft te maken met de wisseling van de ploeg.

Hierbij ontvangt u het programma en de in te vullen deelnemerslijst voor het bezoek van Nucleair Pride aan Urenco Nederland B.V. op 10 juni 2022. Het programma vangt aan om 15.00u  en wij zien u graag 10 minuten voor aanvang van het bezoek bij de Securitybalie. Deze balie bevindt zich bij de ingang van het terrein.

Bij Urenco gelden strenge veiligheidsvoorschriften en de voorwaarden voor een bezoek zijn:

 • Twee weken voor de bezoekdatum ontvangen wij van u de volledig ingevulde deelnemerslijst volgens Urenco format (bijlage)

                        Voor uw bezoek is dat op 27 mei a.s

 • Minimaal 12, maximaal 32 personen aanmelden (bij minder dan 12 wordt bezoek gecanceld, of combi met ander klein gezelschap op andere datum).
 • Het is niet mogelijk na het indienen van de deelnemerslijst, bij afzeggingen, andere personen aan deze lijst toe te voegen.
 • U geeft aan de bezoekers door dat zij allen goed ter been moeten zijn en geen gebruik mogen maken van hulpmiddelen (stok, rollator e.d.).
 • Alle bezoekers moeten hun geldige legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs) meenemen voor verkrijgen toegang tot onze site.
 • Het gehele Urenco terrein is rookvrij
 • Er mogen geen fototoestel, mobiele camera of andere digitale media worden meegenomen op het terrein. Deze kunt u bij security in een kluisje achterlaten.
 • Er mogen geen tassen of andere losse spullen worden meegenomen tijdens de rondleiding. Deze kunt u in een locker achterlaten.

Graag tot 10 juni a.s.

 

Thema's

Veiligheid