Trots op Kernenergie

Atoom Alliantie voor elektriciteit uit kernenergie

Mensen die bewust willen kiezen voor honderd procent kernenergie, kunnen hiervoor tegenwoordig bij geen enkele energieleverancier terecht. Daarom heeft Patrick Bauduin (37) twee weken terug zijn eigen energielabel gelanceerd: Atoom Alliantie. In Zweden en het Verenigd Koninkrijk zijn onlangs dezelfde initiatieven gestart. “Ook daar zijn mensen zich ervan bewust dat de transitie niet alleen met groene energie kan worden bereikt” zegt Baudin.

In 2008 was er een vergelijkbaar initiatief, Atoomstroom, opgericht door  Sjef Peeraer. Na een aanvankelijk succes had Atoomstroom na 2011, na de kernramp in Fukushima, moeite nieuwe klanten aan te trekken. In 2016 werden de klanten ondergebracht in een nieuw bedrijf Budget Energie met scherp concurrerende prijzen. Dit werd een groot succes.

Nu, in 2020 lijkt de stemming gekeerd en mensen kiezen bewust tegen elektriciteit die in kolen- of gascentrales is opgewekt. Er is een groot aanbod van maatschappijen die stroom uit zonnepanelen en windturbines beloven. Een groeiend aantal consumenten beseft echter ook dat met wind en zon de wereld niet gered kan worden en dat kernenergie een steeds belangrijker rol moet spelen. Zij hebben nu de mogelijkheid om dit te laten zien door te kiezen voor Atoom Alliantie.

Thema's

Veiligheid