Trots op Kernenergie

Actiegroep intimideert klanten van Atoom Alliantie

Elsevier Weekblad Hoe een actieclub bedrijven probeert te intimideren in de industriesector.

Anti-kernenergie club WISE probeert Atoom Alliantie te dwarsbomen door alle klanten van het bedrijf ServiceHouse waarmee het samenwerkt een brief te sturen. Men kan zich afvragen hoe WISE aan de adresgegevens van alle klanten van ServiceHouse is gekomen. Deze data is normaal alleen verkrijgbaar voor energiemaatschappijen onderling. Men kan zich afvragen of hiermee een strafbaar feit is gepleegd.

In hun brief betreedt WISE de reeds lang platgetreden paden en probeert alleen maar angst te zaaien. Bovendien beweren ze dat stroom uit uitsluitend kernenergie technisch niet mogelijk is. Voor stroom uit zon en wind zou het wel kunnen.  Uiteraard heeft elektriciteit uit het stopcontact geen weet van waar en hoe het is geproduceerd. Wel kan de Atoom Alliantie bij hun inkoop van stroom Certificaten van Oorsprong voor energie uit kerncentrales eisen. Dit garandeert dat de vergoeding uiteindelijk naar een kerncentrale in Frankrijk, Zweden en/of Duitsland gaat.

De brief van WISE, ondertekend door voorzitter Kirsten Sleven, is aan alle klanten gestuurd maar niet aan de Atoom Alliantie zelf. Een verwerpelijke actie die, gezien de reacties in de pers en op sociale media, eerder het tegendeel lijkt te bewerkstelligen dan wat werd beoogd.

Thema's

Veiligheid